Za 90 EUR več tisočakov izplačila? | SIERRA d.o.o. - Sistemske finančne storitve

V Sloveniji v zadnjih dveh mesecih kroži na prvi pogled zelo atraktivna ponudba. Imaš življenjsko zavarovanje, ki si ga sklenil med leti 2004 in 2012? Odlično ! Potem ti bo zavarovalnica na osnovi sodbe Evropskega sodišča morala vrniti vsa vplačana sredstva skupaj z zamudnimi obrestmi. Vplačati moraš zgolj 90 EUR in v kolikor bo tožba uspešna prejmeš nakazilo zavarovalnice pri kateri imaš sklenjeno ŽZ. V kolikor tožba ni smiselna oz. neuspešna, ti bomo vrnili denar. Mamljiva ponudba , ni kaj, pa je tudi realna?

Za kaj gre?

Evropsko sodišče je presodilo v korist tožnika, ki je trdil, da pri sklenitvi pogodbe ni bil poučen o tem, da ima pravico odstopiti od pogodbe v roku 30 dni od sklenitve brez navedbe razloga in pri tem mu je zavarovalnica dolžna povrniti vplačana sredstva. Sodišče je svojo odločitev utemeljilo na dejstvu, da tožniku ni bilo eksplicitno predstavljena ta možnost, niti ni bila zapisana na ponudbi, niti mu je zastopnik ni predstavil.

Ta sodba Evropskega sodišča sedaj predstavlja temelj za skupinsko tožbo v Avstriji in Nemčiji kjer ocenjujejo potencialno škodo na 200 mrd EUR (Avstrija) in 400 mrd EUR (Nemčija).

Poslovna priložnost?

Na osnovi takih argumentov se je porodila ideja , ki je v osnovi legalna ima podlago ter predstavlja potencialni zaslužek. Podjetje iz Avstrije MOJOE novači sodelavce, najraje bivše zavarovalne zastopnike ali pa tudi še aktivne, in sicer za zbiranje potencialnih tožnikov, za kar seveda prejmejo ustrezno plačilo. Delo za katerega ne potrebuješ licence, ni potrebno vložiti posebnega truda ali znanja, saj ljudem ponudiš denar z obrestmi za borih 90 EUR, če pa bi bilo neuspešno pa se jim teh 90 EUR itak povrne. Enostavno mar ne. ITAK! Na videz idealna priložnost za hiter in enostaven zaslužek.

Še pomnite tovariši?

Se še spomnite »Catch the Cash« , GEM Collection, Fair Play GTM, Magic Gold, Finanzas Forex…..

Nobena od zgoraj naštetih, razen za par posameznikov na vrhu piramide, se ni končala dobro, saj temeljijo na nerealnih obljubah ostalo pa opravi človeški pohlep. Vas 90 EUR na kaj spominja?